onsdag 23 juni 2010


Kalsang Lhadon t.v. jobbar på Shanti Niwas, i köket och förser alla med te och fika under rasterna samt sköter det mesta runtomkring. Här tas det hand om de nedfallna mangosarna som främst blev till mango chutney. Mango är kungen av alla frukter, och det är en stor skillnad på de söta saftiga mangosarna här i jämförelse med de som är köpta i de svenska affärerna!

Jag och Yangzum hade under kvällen en av våra nästintill dagliga promenader, idag gick den till Saku monestary. Porten var låst men med ett ytterst dåligt lås. Yangzum använde samma motto som en kär vän till mig "Det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse" så hon öppnade porten och traskade in med mig i hasorna. Väldigt välskött och vackert!

Hade även ett gäng oranga apor, de flesta med ungar på magarna, som var väldigt nyfikna på oss. När de närmade sig ett 25-30-tal i antal så började de bli lite skrämmande. En ny kunskap är att det finns två olika typer av apor här, de gråa med mörka ansikten, dessa anses inte farliga och håller sig mest i skogen. Däremot de oranga lite större är väldigt klåfingriga och kan ibland vara lite aggressiva. Detta var de oranga. Vi smög oss ut.

2 kommentarer:

  1. Roligt att läsa din blogg,bra kort.Det händer mycket o interssant.Skriver bra.

    SvaraRadera