fredag 13 augusti 2010

- Vad kostar skjortan, egentligen?!

Annanya Battacharjee från Asia Floor Wage under sin föreläsning under work-shopen i Delhi om rättvisa löner.

Roat
mig en fredagskväll i Rajpur på att titta genom alla avsnitt av Korrespondenterna som ligger på SVT Play. Vill särskilt rekommendera det fjärde avsnittet som är dryga trettio minuters resa genom textilindustrin i Asien. Annanya Battacharjee, från Asia floor wages som medverkar i programmet var en av de medverkande vid Fair Trade Forum Indias work-shop om rättvisa löner som jag och Tsering deltog i, som jag skrivit om tidigare. Hennes föreläsning var en av de som fäste sig mest, kanske för att hon till skillnad från av flera av de andra deltagarna i work-shopen inte arbetar med rättvis handel och därmed arbetar under lite andra premisser.

Asia floor wages driver en kampanj (Asia Floor Wage campaign) där drivkraften bakom är ett flertal fackföreningar i Asien. Detta är en viktigt mekanism för att påverka lönevillkoren i Asien, framförallt genom att fokus läggs på de senare leden av den globala handelskedjan där alltsomoftast den större andelen av vinsten hamnar.

Programmet finns tillgängligt på SVT Play fram till 19 september:
http://svtplay.se/v/2102319/korrespondenterna/del_4_av_5?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2081878/sb,p103501,1,f,-1

1 kommentar:

  1. Håller med, ett intressant program. Kul att läsa din blogg!

    SvaraRadera