fredag 30 juli 2010

Öka hantverkarnas kunskap om rättvis handel

Mrs Alka är en färgstark och social kvinna som vi träffade efter vår work-shop i Delhi. Hon är en av de som tränats av FTF-I för att kunna hålla work-shops om rättvis handel. Under fredag och lördag denna vecka ska Mrs Alka leda work-shops om rättvis handel för hantverkare som jobbar för IMEX, Tibetan Women Center och KKM, lite beroende på vad som hinns med. Hon har tidigare haft rättvis handel work-shop för administrationen för IM:s leverantörer.



Mrs Alka som vi träffade i Delhi efter FTF-I:s work-shop om rättvisa löner som hon inte hade möjlighet att delta i på grund av jobb.

Jag och Youdon har tidigare pratat om ämnen som bör tas upp och diskuteras under dagarna: rättvis handels tio principer, syftet med rättvis handel, hur de faller in i bilden och deras roll, ansvar från olika led, information om kunderna till deras varor, förmåner vid arbetsplatsen, risker på arbetsplatsen och hälsoskydd. Vi pratade med Mrs Alka om detta och hon höll med att det var sånt som kunde vara bra men ville även lägga till att hon tänkt sig aktiva övningar för hantverkarna för att få dem delaktiga. Hon ville även ta upp hur en kvinna som själv utsatts för våld eller trakasserier (eller en anhörig till denne) kan gå tillväga och var hon kan vända sig, ett ämne som hon verkar brinna för starkt personligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar