måndag 19 juli 2010

Planer

Hej!
Idag ska vi, liksom vi var en kort sväng igår, på Tibetan Women Center här i Rajpur. Det är en organisation som har främst en lokal marknad där de säljer tibetanska mattor och förkläden. De som jobbar där är främst kvinnor men även en mindre andel män. De tibetanska familjer som bor i området förbinder sig att minst en i familjen ska jobba för Tibetan Women Center, och ibland är denne en man även om fokus är på kvinnor. IM stödjer organisationen på många olika sätt och har tidigare även sålt några av deras produkter.

Youdon har kontakt med en indisk designer som även har stor kunskap om tibetanska vävtekniker och liknande som kommer designa olika produkter som vissa av samarbetsorganisationerna ska producera.
Tibetan Women Center är en av dem som kommer delta i detta, blir spännande att se utvecklingen av det och vilket intresse det finns för produkterna!

Just nu håller vi även på att planera en resa i september till södra Indien. Planer vi har där är:
  1. Delta i årsmötet med Fair Trade Forum -India (FTF-I) 11-13 september.
  2. MESH är en av IM:s samarbetsorganisationer som också har en designerstudio, en av designerna från denna kommer befinna sig på en av MESH producentgrupper när vi är där så vi planerar också att ta del av det arbetet.
  3. Besöka någon/några av de tibetanska kolonierna där man har ett sophanteringsprojekt. Är inte direkt kopplat till fair trade men däremot till IM. Projektet har ansetts lyckat och kan komma att ses som ett föregångsprojekt i området. Intressant att ta del av hur ett sådant projekt kan ta form här då sophanteringen oftast är bristande här....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar